• INdizajn Studio
  • 4. Oktobra 2023.
  • Vijesti

Vijeće naroda Republike Srpske doniralo je vozilo za potrebe Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „ISKRA“ iz Banjaluke.

Predsjednik Udruženja „ISKRA”, Milan Berić istakao je u razgovoru sa predsjedvajućom Vijeća, Srebrenkom Golić značaj vrijedne donacije, jer im je vozilo bilo nepohodno za prevoz roditelja i oboljele djece, koja se liječe na UKC Republike Srpske, a dio vremena provode, u kući udruženja, u blizini bolnice.

Naglasio je da udruženje uskoro planira otvaranje kancelarije u Istočnom Sarajevu, kako bi omogućili roditeljima djece oboljelih od malignih bolesti, koji su iz tog kraja, lakšu komunikaciju sa udruženjem. Nakon otvaranja ove kancelarije, u dogledno vrijeme, planira se otvaranje još nekih kancelarija u Republici Srpskoj, zavisno od mogućnosti udruženja.

Roditeljska kuća „ISKRA“ pruža djeci oboljele od malignih bolesti i njihovim pratiocima olakšanje tokom liječenja na UKC Republike Srpske, a koji u datom vremenu ne moraju da budu na odjeljenju dječije hematoonkologije. U roditeljskoj kući naši mališani uz smještaj imaju i psihosocijalnu pomoć i školu za djecu osnovnog školskog uzrasta, kao i igraonicu, dok roditelji također uz psihosocijalnu podršku mogu i međuspobno da se druže, te na taj način olakšaju sebi situaciju u kojoj se nalaze.

Zahvaljujemo Vijeću naroda Republike Srpske, koji su prepoznali rad i potrebe našeg udruženja, te nam donirali vozilo koje će biti od velike pomoći u našem radu.

Srebrenka Golić je istakla da se u Vijeću, reorganizacijom i uštedama, našla mogućnost da se ovom udruženju pokloni putničko vozilo, koje će ubuduće biti od koristi članovima udruženja, roditeljima i djeci.

“Mališani sa ovim oblicima teške bolesti zaslužuju svu pažnju društva, a Vijeće naroda je prepoznalo humanu misiju Udruženja „ISKRA”. Nadam se da će putnički autombil biti od velike pomoći i na usluzi kako roditeljima i djeci, ali i članovima udruženja u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a sve kako bi olakšali život ovim „malih herojima“, izjavila je Golićeva.

Vijeće naroda Republike Srpske, shodno svojim mogućnostima, nastaviće da podržava rad ovog udruženja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *