Udruženje “Iskra” osnovali su roditelji djece oboljele od malignih bolesti. Znajući za sve probleme kroz koje prolazi porodica oboljelog djeteta i shvatajući važnost podrške u najtežim trenucima, a potaknuti svojim iskustvom, željeli smo da u skladu sa svojim mogućnostima pružimo pomoć i podršku i drugim roditeljima i djeci.

Između ostalog trudimo se da obezbijedimo nesmetano funkcionisanje Roditeljske kuće. Brinemo o stanarima, živimo s njima, bliski smo, poznajemo probleme i pokušavamo da im olakšamo život.

Komuniciramo sa ljekarima i medicinskim sestrama i brinemo o malim pacijentima i njihovim roditeljima na Odjeljenju dječije hematoonkologije.

Organizujemo rehabilitacione kampove za cjelokupnu porodicu djeteta oboljelog od maligne bolesti.

Informišemo javnost i skrećemo pažnju na probleme s kojima se suočavaju porodice djece oboljele i izliječene od malignih bolesti da bi bolje razumjeli i adekvatno pomogli.

Sarađujemo sa srodnim udruženjima u zemlji i inostranstvu, dijelimo iskustva i primjenjujemo naučeno za dobrobit svih.

Vjerujemo da nijedno dijete ni porodica ne bi trebalo da se suočavaju s rakom sami i da svako dijete i porodica treba da imaju kvalitetan život uprkos bolesti.

U skladu s tim trudimo se da na različite načine pomognemo djeci i njihovim porodicama u momentima kada se suoče sa dijagnozom maligne bolesti, tokom svih faza liječenja, kao i nakon završenog liječenja.