• INdizajn Studio
  • 17. Februara 2022.
  • Vijesti

U utorak, 15. februara Udruženje “Iskra” u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, održalo je Svečanu akademiju povodom Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

Tom prilikom predsjednica našeg Udruženja, gospođa Dijana Berić, iskazala je zahvalnost svim zvanicama, predstavnicima javnih institucija, prijateljima, donatorima, roditeljima i članovima Udruženja. Prisutnima se obratila i šef Odjeljenja dječije hematoonkologije UKC RS prof. dr Jelica Predojević Samardžić, koja je jedna od najznačajnijih osoba za izlječenje naše djece.

Takođe je uslijedilo obraćanje ministra zdravlja i socijalne zaštite, gospodina Alena Šeranića, kao i savjetnice gradonačelnika Banja Luke za društvene djelatnosti, gospođe Milade Šukalo.

Tokom svečane akademije minutom šutnje odali smo počast svoj djeci koja su izgubila bitku sa ovom opakom bolešću, kao i njihovim porodicama.

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti se obilježava sa ciljem podizanja svijesti javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća sa kojima se susreću djeca oboljela od raka i njihove porodice.

Zahvaljujemo svima koji su svojim prisustvom podržali naš rad i pokazali da su s nama u borbi da pružimo što bolje uslove djeci koja se liječe od malignih bolesti i njihovim roditeljima. ?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *