• INdizajn Studio
  • 17. Februara 2022.
  • Vijesti

Mladi socijaldemokrati su se organizovali i na Trgu Krajine pružili podršku malim herojima koji trenutno vode bitku sa malignim bolestima. Pisali su im i poruke ohrabrenja i podrške, te su se na taj način se pridružili obilježavanju Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti.

?️ “РАК НЕМА ЛИЦЕ ДОК ГА НЕМА НЕКО КОГА ВОЛИТЕ”?️
?️ Данас, на Међународни дан борбе против рака код дјеце и адолесцената, обојили смо Трг Крајине златном бојом како бисмо пружили подршку дјеци и младима обољелим и излијеченим од рака и њиховим породицама, те подигли свијест наших суграђана о симптомима рака у дјечијем и адолесцентском добу.
?️ Сваке године, више од 400.000 дјеце и адолесцената млађих од 20 година има дијагнозу рака, са стопом преживљавања од 20% до 80%, при чему подаци варирају од регије до регије.
?️ Немања Бабић, предсједник МСД-а Бања Лука, је указао на то да би заштита дјеце обољеле од рака и њихово квалитетно лијечење требало да буде приоритет сваког здравственог система. “У периоду када дјеца треба да се играју, а њихови родитељи да уживају у њиховом дјетињству, када се породица суочи са животном ситуацијом гдје је дјетету дијагностикoвано малигно обољење, потребна је сва могућа подршка друштва, најбољи третман и брига. Дјеца су наша будућност. Морамо бити уз њих, јер они не могу сами да се боре”, рекао је Бабић.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *