• INdizajn Studio
  • 8. Septembra 2021.
  • Vijesti

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” 8. septembra obilježiće petu godišnjicu rada Roditeljske kuće.

Prvi mali stanari s roditeljima uselili su se u kuću 2016. godine i od tada je u njoj “dom daleko od kuće” pronašlo više od 120 porodica iz svih krajeva Republike Srpske.

Roditeljska kuća izgrađena je na inicijativu Udruženja “Iskra”, a služi za besplatan smještaj roditeljima i djeci koja se na Odjeljenju hematoonkologije liječe od malignih bolesti. Osim besplatnog smještaja oboljeloj djeci i njihovim roditeljima Kuća pruža podršku, toplu porodičnu atmosferu i mjesto na kojem bar na trenutak mogu da zaborave na bolničko liječenje i kroz igru vrate dio naglo izgubljenog djetinjstva.

U pet godina postojanja u Roditeljskoj kući su realizovane brojne akcije, projekti i različite radionice s ciljem poboljšanja kvaliteta života djece koja prolaze kroz teško i dugotrajno liječenje. Za djecu osnovnoškolskog uzrasta od 2017. godine organizovana je nastava što im omogućava da nakon završetka liječenja nastave redovno školovanje sa vršnjacima. Školu u Roditeljskoj kući pohađalo je devet mališana.

Saznanje da dijete boluje od raka u momentu mijenja život cijele porodice. U toj teškoj životnoj situaciji svi oni u našoj roditeljskoj kući uvijek će dobiti snagu, razumijevanje, utjehu i toplu ljudsku podršku, ali i trenutke radosti kada im je sreća napotrebnija.

 

IZVOR: www.oslobodjenje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *