• INdizajn Studio
  • 2. Septembra 2021.
  • Vijesti

Medijska grupacija Oslobođenje vam donosi video priče iz ugla djece, roditelja djece oboljele od karcinoma te udruženja ‘‘Srce za djecu‘‘ i ‘‘Iskra‘‘ Banja Luka

Medijska grupacija Oslobođenje, u saradnji sa udruženjima Srce za djecu i Iskra, tokom septembra će realizirati kampanju čiji je cilj jačanje svijesti o značaju podrške djeci oboljeloj od karcinoma, te njihovim roditeljima ili starateljima. Tako će dnevni list Oslobođenje, web portal oslobodjenje.ba i TV O Kanal objavljivati ohrabrujuće priče o liječenju djece oboljele od karcinoma, borbi kroz koju prolaze njihove porodice, povratku mališana u svakodnevne životne aktivnosti…

„NA OVAJ NAČIN MEDIJSKA GRUPACIJA OSLOBOĐENJE SE PRIKLJUČUJE GLOBALNOJ KAMPANJI ZLATNI SEPTEMBAR, TOKOM KOJE SE JAVNO GOVORI O KARCINOMU KOD DJECE I ADOLESCENATA I PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU OBOLJELI I NJIHOVE PORODICE, KAKO BI JAVNOST BOLJE RAZUMJELA BOLEST, A DJECA LIŠILA TEŽINE PREDRASUDA.
PRODUCIRAT ĆEMO OHRABRUJUĆE I MOTIVIRAJUĆE PRIČE, A NAŠI SAGOVORNICI ĆE BITI DJECA I RODITELJI S PODRUČJA CIJELE BIH. ONI ĆE PRENIJETI SVOJA ISKUSTVA, GOVORITI O SVOM PUTU KA OZDRAVLJENJU, PREPREKAMA SA KOJIMA SU SE SUSRETALI, KAO I O ODNOSU DRŽAVE I DRUŠTVA PREMA OBOLJELOJ DJECI“, OBJAŠNJAVA ZLATKO KLJAJIĆ, DIREKTOR OSLOBOĐENJE SERVISI.

Ovaj društveno odgovorni projekat medijske grupacije Oslobođenje podrazumijeva produkciju osam priča u različitim formatima – za televiziju, novinu, portal i društvene mreže. Svake sedmice tokom septembra bit će objavljene po dvije priče.

„OVAJ PROJEKAT REALIZIRAMO U SARADNJI SA ENTITETSKIM UDRUŽENJIMA KOJA BRINU O DJECI OBOLJELOJ OD KARCINOMA, A TO SU SRCE ZA DJECU (FEDERACIJA BIH) I UDRUŽENJE RODITELJA DJECE OBOLJELE OD MALIGNIH BOLESTI „ISKRA“ (REPUBLIKA SRPSKA), TAKO DA ĆE NAŠE NOVINARSKE EKIPE SNIMATI PRIČE NA TERITORIJI CIJELE BIH.
DODATNO, PLANIRAMO KRAJEM SEPTEMBRA ODŠTAMPATI POSEBAN NOVINSKI PRILOG „ZLATNI SEPTEMBAR“ I INSERTIRATI GA U KOMPLETAN TIRAŽ OSLOBOĐENJA. TU ĆEMO DATI PRILIKU LJEKARIMA I DRUGIM STRUČNJACIMA DA IZNESU SVOJE I STAVOVE STRUKE O OVOJ PROBLEMATICI“, KAŽE ZLATKO KLJAJIĆ, DIREKTOR OSLOBOĐENJE SERVISI.

„Zlatni septembar“ bit će odlična prilika da i građani BiH daju svoj doprinos za djecu oboljelu od karcinoma, pozivom na humanitarni broj telefona ili uplatom na žiro račun.

„ZAHVALNI SMO OSLOBOĐENJU I O KANALU ŠTO ĆE NAM USTUPITI PROSTOR DA JAVNO GOVORIMO O SVIM ASPEKTIMA BORBE PROTIV KARCINOMA KOD DJECE. TO JE ČESTO MUKOTRPAN, TEŽAK I DUG PUT. ČINJENICA DA TROJE OD ČETVERO DJECE POBIJEDI U BORBI PROTIV RAKA, DOVOLJNO GOVORI SAMA ZA SEBE. OBOLJELOJ DJECI I NJIHOVIM RODITELJIMA JE POTREBNA POMOĆ DRUŠTVA U KOJEM ŽIVE“, REKLA JE DIJANA BERIĆ, PREDSJEDNICA UDRUŽENJA RODITELJA DJECE OBOLJELE OD MALIGNIH BOLESTI „ISKRA“ BANJA LUKA.

„ZLATNA TRAKA JE SIMBOL PODRŠKE DJECI OBOLJELOJ OD RAKA I NJIHOVIM RODITELJIMA. A ZLATNA BOJA, BOJA SNAGE, HRABROSTI I ISTRAJNOSTI, SIMBOLIČNA JE BOJA NAŠIH MALIH, VELIKIH HEROJA. POMOZIMO IM. PODRŽIMO KAMPANJU ZLATNI SEPTEMBAR“, REKAO JE FIKRET KUBAT, DIREKTOR UDRUŽENJA „SRCE ZA DJECU“.

U ovaj projekat medijska grupacija Oslobođenje Servisi ulaze srcem i sa dobrom namjerom te Vama, kao dugogodišnjem partneru pruža priliku da budete rame uz rame sa nama i podržite ovu lijepu priču.

Kao kompaniji koja već godinama ima status društveno odgovorne kompanije nudimo vam priliku da budete dio ovog humanog projekta kojim zaista želimo da ojačamo svijest kod ljudi po pitanju oboljenja od raka kod djece, unaprijedimo status udruženja u društvu te istaknemo vas kao istinskog prijatelja i saveznika u borbi koju naši mališani vode iz dana u dan.

Akciju Zlatni septembar u okviru koje ćete imati priliku pogledati životne priče malih heroja iz cijele Bosne i Hercegovine podržali su partner projekta BH Telecom i prijatelji projekta Uniqa Osiguranje i NLB Banka.

 

IZVOR: www.oslobodjenje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *