Simbolična boja naših malih, velikih heroja je zlatna boja, boja snage, hrabrosti i istrajnosti

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” i ove godine obilježava Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječjem raku. U mjesecu podrške porodicama i djeci oboljeloj od raka želimo da skrenemo pažnju na probleme s kojima se suočavaju ne samo za vrijeme liječenja nego i u periodu nakon njega kada treba da se vrate u svoje matične sredine i nastave normalan život.

U Zlatnom septembru obilježićemo tri godine rada Roditeljske kuće promocijom prigodne poštanske marke „Roditeljska kuća Iskra“, koju je izdalo preduzeće „Pošte Srpske“. Roditeljska kuća počela je da radi u septembru 2016. godine i do danas je u njoj boravilo 89 porodica.

Volonteri i mladiCe Udruženja „Iskra“ u nedjelju, 15. septembra na Trgu Krajine dijeliće zlatne trake, promotivni materijal i balone s porukom da rak ne mora da znači kraj i da nada uvijek mora da postoji.

Ove godine Banja Luka će biti upisana na svjetsku mapu gradova učesnika kampanje “Zasvijetli zlatno”. Na fasadi Muzeja savremene umjetnosti 15., 16. i 17. septembra u vremenu od 20.00 do 00.00 časova biće projektovana zlatna traka, simbol djece oboljele od raka. Pozivamo sve građane da se u znak podrške fotografišu ispred Muzeja i fotografiju postave na društvene mreže #zasvijetlizlatno.

Banjalučki slikari, koji su odlučili da našoj djeci oslikaju mural na vanjskom zidu Roditeljske kuće, predstaviće svoje umjetničko djelo 21. septembra u 10 časova. Oni će tada zajedno sa mališanima raditi na detaljima zida.

U Zlatnom septembru podrška stiže i od naših prijatelja iz Pedagoškog odjeljenja Muzeja RS koji će u Roditeljskoj kući 30. septembra za naše mališane održati radionicu.

Zlatna traka je simbol podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima. A zlatna boja, boja snage, hrabrosti i istrajnosti, simbolična je boja naših malih, velikih heroja.
Pozivamo Vas da s ponosom ponesete na reveru zlatnu traku i na taj nam način date podršku jer, nažalost, najteže bolesti ne zaobilaze ni najmlađe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *