• INdizajn Studio
  • 22. Septembra 2021.
  • Vijesti

Kada ne plačem ja, neću da plačete ni vi – Ovim je riječima mladi Dimitrije iz Istočnog Sarajeva hrabrio svog oca, očajnog što mu se sin bori sa rakom.

Mjesec zaista proleti. Još desetak dana je septembra. Zlatnog mjeseca. Mjeseca u kome se podiže svijest o malignim oboljenjima kod djece. Oslobođenje tokom Zlatnog septembra piše o mališanima iz cijele BiH, herojima koji se stojički bore sa opakom bolešću. Priče o Vedadu, Maši, Afanu, Milici probudile su mnogo emocija kod naših čitatelja. U Istočnom Sarajevu upoznali smo Dimitrija, dječaka kojeg je sa 14 godina stigla zla sudbina. Bolest od koje se na svu sreću oporavio. Njegova mama Sanja Terzić priča nam kako je borba počela.

Sve se to dogodilo krajem avgusta 2018, kada smo se vratili sa mora, stomačni virus pomislilo se, temperaturica, dobio je antibiotike, pio ih i smirilo se. Nekoliko dana kasnije opet malo temperature, ponovo smo otišli kod ljekara, uradimo nalaze, kada smo dobili rezultate, doktorica kaže otiđite do bolnice. Ja kao da sam znala da se sprema ono najgore. Onda smo upućeni u Banju Luku, gdje su urađene pretrage i potvrđena najcrnja dijagnoza. Dimitrije je trebao krenuti u deveti razred. Sve ostalo oko sebe smo odgurnuli i krenuli u borbu, slušali smo ljekare i nadali se, govori Sanja.

Hrabri Dimitrije i u najtežim trenucima nije posustajao.

Otac je bio najosjećajniji, često je plakao kada bi nas posjećivao u roditeljskoj kući i nikako nismo mogli da ga ohrabrimo. Onda sam mu rekao kada ne plačem ja, neću da vidim da vi plačete. Od tada se ponašao drugačije. Jednostavno, u takvim životnim momentima svi moramo biti jedni uz druge, svima je teško, kaže nam Dimitrije.

Sreća u nesreći kada je životna bitka mladog Dimitrija u pitanju je što je nakon pretraga potvrđeno da mu je sestra stopostotno adekvatan donor koštane srži. Poslije terapija, porodica se odlučila za transplantaciju u Beogradu. Nakon što je Fond za solidarnost odobrio sredstva, transplantacija je, na svu sreću, dala željene rezultate.

Dimitrije i Sanja danas su puno bezbrižniji. Zahvalni svim ljudima i institucijama koje su im pomogle. On na kraju kaže da se sada posvetio fizičkom izgledu i ide u teretanu. Biće to zgodan mladić.

IZVOR: www.oslobodjenje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *