• INdizajn Studio
  • 1. Maja 2021.
  • Vijesti

U SUSRET VASKRSU Premijer Višković obezbijedio praznične pakete mališanima Roditeljske kuće i Dnevnog centra.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom hrišćanskog praznika Vaskrsa, uputio je prigodne poklone za djecu u Roditeljskoj kući i Dnevnom centru za djecu u riziku u Lazarevu.

Mališane u Roditeljskoj kući kod UKC i Dnevnom centru u Lazarevu obradovala su vaskršnja jaja, voće, igračke i prigodni paketići.

Sva naša djeca, a posebno ona koja prolaze kroz teške trenutke, zaslužuju posebnu pažnju cjelokupnog društva, i institucije Republike Srpske, kroz različite vidove podrške, nastoje podržati roditelje i djecu, koji nisu sami u ovoj borbi – poručio je predsjednik Vlade Radovan Višković.

Predsjednica Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Iskra” Dijana Berić zahvalila se na uručenim poklonima, te istakla da je ovo mali, ali hvale vrijedan gest.

Ovoj djeci, koja prolaze kroz jako teške trenutke, potrebna je svaka vrsta podrške, a pokloni su uvijek dobar put do njihovih srca – istakla je ona i dodala da je, od osnivanja do danas, kroz Roditeljsku kuću prošlo više od 120 djece koja su se liječila od malignih bolesti na UKC.

Predsjednica Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Iskra” Dijana Berić zahvalila se na uručenim poklonima, te istakla da je ovo mali, ali hvale vrijedan gest.

– Ovoj djeci, koja prolaze kroz jako teške trenutke, potrebna je svaka vrsta podrške, a pokloni su uvijek dobar put do njihovih srca – istakla je ona i dodala da je, od osnivanja do danas, kroz Roditeljsku kuću prošlo više od 120 djece koja su se liječila od malignih bolesti na UKC.

Poklonima su se obradovali i štićenici Dnevnog centru za djecu u riziku u Lazarevu, u kojem svakodnevnu psihološku i svaku drugu vrstu pomoći dobija na desetine mališana.

Socijalni radnik Boris Makarić naglasio je da ovaj centar, od 2011. godine do danas, pružio pomoć za više od 1.200 djece sa raznim teškoćama u životu.

Trenutno, pružamo pomoć za 48 djece, koja prolaze kroz razne teškoće, od traumatičnih razvoda njihovih roditelja do žrtava porodičnog nasilja. Zbog trauma sa kojim se suočavaju, potrebna im je svaka vrsta podrške, od psihološke pa ovakvih, lijepih događaja, koji ih podsjećaju da nisu sami – rekao je Makarić.

Uručenjem ovih poklona, nastavljene su aktivnosti predsjednika Vlade kojim se nastoji pružiti pomoć ugroženoj djeci i svima kojima je pomoć potrebna.

U nastojanju da se olakša život brojnim mališanima, od početka godine do danas, predsjednik Vlade odobrio je novčanu pomoć za liječenje oboljele djece u iznosu od 91.700 KM, dok su porodice u teškoj materijalnoj situaciji podržane sa 52.500 KM.

IZVOR: www.srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *