• INdizajn Studio
  • 9. Septembra 2023.
  • Vijesti

Smještaj, podršku i toplu porodičnu atmosferu Roditeljska kuća u Banjaluci već sedam godina pruža djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Izgrađena je sredstavima prikupljenim na donatorskoj večeri 2014. godine u organizaciji predsjednika Republike Srpske.

Kroz kuću podrške do danas je prošlo 187 porodica iz svih krajeva Srpske.

Prve hrabre korake mali stanari u Roditeljskoj kući Iskra u Banjaluci napravili su 2016. godine kada su njena vrata zvanično i otvorena. Sedam godina kasnije u ovoj ustanovi podršku je dobila i Zorica Vujović majka dječaka iz Bileće koji se liječi u UKC-u.

Ovaj projekat ko je uradio je dobro uradio, prvenstveno za doborbit djece jer roditeljima znači da budu uz njih u najtežim trenucima – navela je Zorica.

Osim smještaja u Roditeljskoj kući, u proteklom periodu su organizovane brojne akcije, projekti i radionice s ciljem poboljšanja kvaliteta života djece koja prolaze kroz teško i dugotrajno liječenje.

– Naša roditeljska kuća je počela sa radom u septembru mjesecu, mjesecu kada se zove zlatni jer je cijeli posvećen oboljeloj djeci – rekao je Milan Berić predsjdenik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti Iskra.

Djeca, roditelji i Roditeljska kuća sve ove godine imaju podršku institucija Republike Srpske, brojnih organizacija i Udruženja. Sada i novog ambasadora.

Nikada lakša vremena za biti dobar čovjek. U mora svih aktivnosti Udruženje Iskra znam za njihov početak i akciju prikupljanja novca,tako da sam uključen u mnoga Udruženja roditeljske kuće – naveo je Enis Bešlagić ambasador Roditeljske kuće Iskra.

Trenutno u Roditeljskoj kući boravi sedam porodica. Novac za izgradnju prikupljen je na donatorskoj večeri decembra 2014. pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

IZVOR: RTRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *