• INdizajn Studio
  • 19. Decembra 2022.
  • Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je povodom Svetog Nikole obezbijedio paketiće za djecu oboljelu od malignih bolesti, koja borave u Roditeljskoj kući „Iskra” u Banjaluci.

Upravnica Roditeljske kuće „Iskra” Katica Kerekez, u ime Udruženja roditelja „Iskra”, zahvalila se kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske i premijeru Viškoviću koji su obradovali mališane pred nastupajuće praznike.

„Podrška porodici, kada se nađe u teškim momentima, kao što je dijagnoza maligne bolesti kod djeteta izuzetno je važna”, istakla je Katica Kerekez i dodala da Vlada Republike Srpske i drugim aktivnostima podržava Roditeljsku kuću, prvenstveno, sufinansirajuću njen rad.

„Ovo je pogodna prilika da se u ime svih roditelja zahvalim na tome”, rekla je Kerekezova.

U Roditeljskoj kući u Banjaluci, prema riječima Katice Kerekez, trenutno stanuje sedam mališana sa roditeljima.

Takođe, premijer Višković je, povodom Svetog Nikole, krsne slave Dječijeg doma ,,Rada Vranješević” u Banjaluci, obezbijedio sredstva za slavski ručak za štićenike ove ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Doma „Rada Vranješević” u Banjaluci Darijana Kecman zahvalila je premijeru Viškoviću koji, prema njenim riječima, tradicionalno pomaže ovoj ustanovi i njihovim štićenicima.

IZVOR: www.vladars.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *