• INdizajn Studio
  • 27. Septembra 2021.
  • Najave

Objavljivanjem ovog priloga medijska grupacija Oslobođenje završava kampanju Zlatni septembar, koju su tokom ovog mjeseca realizovali u znak podrške djeci oboljeloj od karcinoma i njihovim roditeljima/starateljima. Prilog će biti u Oslobođenju u utorak, 28.septembra, na 16 strana će sažeti do sada objavljenje priče o liječenju mališana, borbi kroz koju prolaze njihove porodice i povratku i svakodnevne životne aktivnosti.

Redakcija Oslobođenja je, tokom septembra, snimala autorske priče, u čijem središtu su bila djeca – Dimitrije Terzić, Afan Habibović, Milica Gostimirović, Vedad Hadžić, Maša Putnik i Faris Mujkić, te njihovi roditelji. Oni su prenijeli svoja iskustva , govorili o putu ka ozdravljenju, preprekama sa kojima su se susretali, kao i o odnosu države i društva prema oboljeloj djeci. Ustupili su svoj prostor i javno govorili o svim aspektima borbe protiv karcinoma kod djece, kako bi javnost bolje razumjela ovu problematiku, a djecu lišili težine predrasuda.

Kampanja Zlatnog septembra realizovana je u saradnji sa entitetskim udruženjima koja brinu o djeci oboljeloj od karcinoma, a to su Srce za djecu ( Federacija BiH ) i Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” ( Republika Srpska).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *