• INdizajn Studio
  • 4. Novembra 2022.
  • Vijesti

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” 04. novembra obilježava 8 godina od osnivanja.

U skladu sa našom misijom i ciljevima našeg Udruženja, već osam godina se trudimo da svojim radom unapređujemo kvalitet života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih porodica.

Ove godine posebno smo ponosni na jedno značajno zakonsko rješenje – Narodna skupština RS je usvojila zakon o obaveznom zdravstvenom osiguranju u kojem je na naš prijedlog uvršteno da roditelj djeteta oboljelog od raka, dok je na bolovanju po tom osnovu, ima pravo na naknadu u iznosu od 100 odsto, umjesto 70 odsto, koliko je bilo ranije.

Prethodnih godina smo se zalagali i za to da djeci na dugotrajnom bolničkom liječenju bude omogućeno redovno pohađanje nastave, tako da se od ove školske godine u Roditeljskoj kući osim razredne, sprovodi i predmetna nastava, na šta smo takođe izuzetno ponosni.

Za 6 godina uspješnog rada Roditeljske kuće, u njoj je pomoć, podršku i toplu porodičnu atmosferu pronašlo 160 porodica iz čitave Republike Srpske.

Naše Udruženje trenutno ima blizu 200 članova.

Do sada smo uspješno organizovali osam ljetnjih i jedan zimski rehabilitacioni kamp za cjelokupnu porodicu djece oboljele od malignih bolesti, s obzirom da znamo koliko je rehabilitacija značajna nakon samog završetka liječenja.

Iza nas su i mnogobrojne kulturne, kao i sportske manifestacije.

Trudimo se da redovno učestvujemo na evropskim konferencijama, sa kojih donosimo nova saznanja kojima unapređujemo naš rad.

Pod okriljem našeg Udruženja od 2018.godine djeluje i mreža mladih liječenih od raka, “Mladice RS”.
Kada god smo u mogićnosti, a u skladu sa našim ciljevima, trudimo se da pružimo pomoć i podršku Odjeljenju dječije hematoonkologije UKC RS.

Kroz pružanje informacija, psihosocijalnu podršku i brojne programe trudimo se da osnažimo roditelje i djecu, kao i da informišemo javnost o dječijem malignitetu i načinu na koji mogu da pomognu i daju svoj doprinos.

Željeli bismo da se zahvalimo i svim našim prijateljima, donatorima, institucijama, i svima vama koji ste uz nas i pružate nam podršku sve ove godine, jer oboljeloj djeci i njihovim porodicama je zaista potrebna podrška cjelokupone društvene zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *