• INdizajn Studio
  • 4. Novembra 2021.
  • Događaji

Udruženje roditelja “Iskra” 04.novembra obilježava 7 godina od osnivanja.

Osnovni cilj našeg Udruženja jeste unapređenje kvaliteta života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih porodica.

Posebno smo ponosni na izgradnju i nesmetano funkcionisanje Roditeljske kuće u kojoj borave roditelji i djeca koja se liječe od malignih bolesti na Odjeljenju dječije hematoonkologije UKC RS.

Za 5 godina uspješnog rada Roditeljske kuće, u njoj je pomoć, podršku i toplu porodičnu atmosferu pronašlo vise od 130 porodica iz čitave Republike Srpske.

Pod okriljem našeg udruženja, od 2018. godine djeluje i mreža mladih liječenih od raka ” MladiCe RS” .

Svjesni značaja rehabilitacije nakon završenog liječenja, do sada smo uspješno organizovali sedam ljetnjih i jedan zimski rehabilitacioni kamp za cjelokupnu porodicu djece oboljele od malignih bolesti.

U skladu sa svojim ciljevima trudimo se da pružimo pomoć i podršku Odjeljenju dječije hematoonkologije UKC RS kada god smo u mogućnosti.

Kroz pružanje informacija, psihosocijalnu podršku i brojne programe trudimo se da osnažimo roditelje i djecu, kao i da informišemo javnost o dječijem malignitetu i načinu na koji mogu da pomognu i daju svoj doprinos.

Da bi se osigurala čvrsto strukturisana i odgovarajuće organizovana briga i njega za bolesnu djecu, uz podršku njihovim porodicama, potrebna je podrška cijelog društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *